Виробництво нового повністю електричного Volvo EX90 розпочато – для ринку України авто виготовлятиметься на заводі у м. Чарльстон, штат Південна Кароліна у США. Замовити електромобіль можна в офіційних дилерських центрах Volvo в Україні, майбутні власники отримають авто у першому півріччі 2025 року.  

EX90 не лише розширює портфоліо повністю електричних автомобілів, але й змінює парадигму компанії. Це перший Volvo, що працює на основі базової обчислювальної технології. «Із повністю електричним Volvo EX90 розпочинається нова ера Volvo Cars – ера безпеки, стійкості та орієнтованих на людину технологій», — каже Джим Роуен, CEO компанії Volvo Cars.

Перший виробничий завод Volvo Cars у США розпочав роботу влітку 2018 року у Чарльстоні. Наразі там виготовляють EX90 і S60. Потужність виробництва – до 150 000 автомобілів на рік. Протягом останніх років Volvo Cars здійснила значні інвестиції: оновила кузовний цех, розширила цех фарбування, створила найсучаснішу лінію з виробництва акумуляторних блоків. Перший EX90, призначений для клієнтів із США, вже зійшов із виробничої лінії. Автомобіль дійсно яскравий та впізнаваний – у кольорі Denim Blue.

Народжений електричним та інноваційним

EX90 створений на електричній базі наступного покоління із запасом ходу – до 600 км, від 10 до 80 % авто заряджається менше, ніж за 30 хв*.  Вирізняється інноваційними технологіями пасивної та активної безпеки. Це єдиний автомобіль на ринку, оснащений технологією lidar. Порівняно з усіма попередніми моделями Volvo, новий EX90 має найвищий рівень безпеки.

Це перший Volvo, апаратно готовий для двонапрямленої зарядки. Акумулятор авто можна використовувати як додаткове джерело енергії: живити електроенергією дім, електричні пристрої чи навіть інший електромобіль Volvo. Виробник також підготував Volvo EX90 до того, що він став першим Volvo, апаратно готовим до впровадження технології автономного водіння.

Базуючись на скандинавських принципах дизайну, електромобіль вирізняється сучасними пропорціями, що оптимізують безпеку, ефективність і естетику. 7-місний просторий та комфортний SUV – ідеальний компаньйон для всієї родини. Попередньо журналісти з усього світу вже встигли ознайомитися з авто, а перший український огляд Volvo EX90 доступний за посиланням.

EX90 завжди підключений і вдосконалюватиметься з часом з оновленням ПЗ, яке інженери інтегруватимуть за допомогою штучного інтелекту, дані збиратимуться у реальному часі. EX90 підтверджує глобальні інженерні можливості Volvo Cars та статус лідера впровадження змін в автомобільній індустрії.

*Запас ходу відповідно до реалістичного циклу водіння WLTP у контрольованих умовах для нового автомобіля. Реальний діапазон може відрізнятися.