Відтепер усі електричні Volvo будуть створеніна основі єдиного комплексу технологій

Volvo Cars представляє принципово новий підхід до технологій: всі інженерні зусилля компанії відтепер спрямують на створення авто, що вдосконалюватимуться із часом.

Усі майбутні електромобілі, починаючи з EX90, матимуть єдине фундаментальне ядро систем, модулів, програмного та апаратного забезпечення, яке компанія називає комплексом технологій Volvo Cars Superset.   

Подібно до будівельних блоків, Volvo Cars Superset має безліч різних конфігурацій. Кожен новий Volvo буде підмножиною будівельних блоків із комплексу технологій Superset. Автовиробник постійно вдосконалюватиме й розширюватиме цей комплекс.

Такий підхід гарантує, що з часом автомобілі дійсно ставатимуть кращими: вся інженерна робота зосередиться на вдосконаленні та покращенні єдиного комплексу технологій. Таким чином, робота над EX90 забезпечить удосконалення і ES90, а результати роботи над ES90 будуть використані як під час розробки EX60, так і під час вдосконалення EX90.  

Андерс Белл, керівник відділу досліджень і розробок Volvo Cars, переконаний, що комплекс технологій Volvo Cars Superset дійсно змінить правила гри. Замість роботи над кожним окремим авто, він дозволить спрямувати всі інженерні зусилля в одне єдине русло. «Інженери працюватимуть над одним суперкомплексом і безперервно вдосконалюватимуть та розвиватимуть його можливості та функції. Це значно підвищить рівень якості та швидкість виведення на ринок автомобілів, які постійно вдосконалюватимуться для клієнтів», – сказав А.Белл.

Розробка замкненого циклу

Комплекс технологій Superset дозволить випускати продукти бренду з багатьма різними характеристиками. Він символізує бачення Volvo Cars про те, як створювати автомобілі. 

Компанія здійснює розробку замкненого циклу на основі даних, зв’язку, програмного забезпечення та базових обчислень. Перехід до базових обчислень має безмежні переваги та впливає на все, що пов’язано з електричною системою автомобіля. Тому є щонайменше таким же важливим, як і електрифікація бренду.

Створивши замкнений цикл процесу розробки, Volvo Cars невпинно вдосконалюватиме кожен автомобіль. Це стане можливим завдяки аналізу в реальному часі, інноваційним обчислювальним можливостям усередині авто, аналізу інженерами в центрах розробок.

Платформа нового покоління SPA3 

Одним з ключових будівельних блоків будь-якого автомобіля Volvo є електрична технологічна база. Це поєднання сучасних силових, електричних та електронних систем, на основі яких побудований автомобіль.

Щоб бути лідером у галузі мобільності нового покоління, Volvo Cars розробляє нову електричну технологічну базу – SPA3. Вона базується на комплексі технологій Volvo Cars Superset. Першим побудованим на SPA3 Volvo стане майбутній повністю електричний середньорозмірний SUV EX60.

SPA3 складається із багатьох будівельних блоків SPA2 та кількох ключових оновлень. Наприклад, нова платформа має розширені можливості базових обчислень. А це – забезпечення вищих експлуатаційних характеристик та вдосконалення функцій за допомогою комплексу технологій.

Найголовніша зміна – більш масштабована за попередню архітектура SPA3. Тобто компанія може безперервно розробляти та будувати автомобілі всіх розмірів, більші за EX90 і менші за EX30, із використанням однієї технологічної бази. Модульність і можливість модернізації SPA3 дозволять знизити інвестиційні витрати, що призведе до більшого грошового потоку у майбутньому.

Зниження виробничих витрат

Маючи масштабовану архітектуру SPA3, компанія створить більшу синергію та підвищить технологічну ефективність основних обчислень, акумуляторів, електричних двигунів, мегалиття та модульного виробництва. Тобто всіх факторів, що сприяють значному зниженню витрат на виробництво автомобілів. Завод у Торсланді вже готується до виробництва автомобілів на платформі SPA3. Це демонструє підхід Volvo Cars: все, що необхідно для виробництва автомобілів, має розміщуватись на одному об’єкті. Це особливо ефективно при використанні однакових ключових компонентів для всіх побудованих на платформі SPA3 автомобілів. Складність знижується, а універсальність зростає.